Snabblån

Låneansökan

Du ansöker lättast om snabblån online genom att fylla ett ansökningsformulär. Man kan också ansöka om lån via telefon eller SMS. Men väljer du att ansöka via internet slipper du extra kostnader för sms-meddelande och telefonsamtal. Att skapa en låneansökan går på några få minuter. Fylla i dina personuppgifter och det belopp du vill låna. Sedan får du i regel ett preliminärt svar direkt på skärmen.

Om du föredrar att ansöka via sms-meddelande. Behöver du skicka ett sms med det önskade lånebeloppet till ett visst telefonnummer, som du hittar på långivarens hemsida. Du kan även ansöka om snabblån genom att ringa kundtjänst och tala med en kundtjänst-medarbetare. Olika långivare har olika krav och villkor för sina lån. Generellt måste du vara 20 år gammal, ha en återkommande regelbunden inkomst, inte ha några uteblivna återbetalningar och vara folkbokförd i Sverige. Vissa långivare lånar också ut pengar till dem som har dålig kredit eller har en mycket låg årsinkomst.

Numera är det även lag på att en kreditprövning måste görs i samband med snabblån:

"Näringsidkaren ska pröva om konsumenten har ekonomiska förutsättningar att fullgöra vad han eller hon åtar sig enligt kreditavtalet. Kreditprövningen ska grundas på tillräckliga uppgifter om konsumentens ekonomiska förhållanden. Krediten får beviljas endast om konsumenten har ekonomiska förutsättningar att fullgöra sitt åtagande. Vid en ökning av krediten som är väsentlig ska en ny kreditprövning göras."

Källa: Regeringskansliets rättsdatabaser

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.