Snabblån

SMS lån

Sms lån är den vanligaste formen av snabblån och är vad man brukar kalla en form av mikrolån. Det innebär att lånebeloppet vanligtvis är litet och att du får pengar snabbt insatta på ditt konto. Lånebeloppet som går att erhålla genom SMS lån brukar ligga på mellan 500 och 10000 kr. Du betalar i regel en fast summa pengar samt ränta och ett större lånebelopp innebör större kostnad för dig som låntagare.

Räntekostnaderna och avgifterna varierar mycket beroende på vilken smslångivare du väljer. Så, innan du beslutar dig för en långivare bör du fundera över hur mycket pengar du faktiskt behöver. Många långivare gömmer även sina kostnader genom olika avgifter och påföljder, vilket kan göra SMS lån dyrare än väntat.Om till exempel. misslyckas med att återbetala lånet på kort tid, kommer långivaren ta ut en med en extra avgift i samband med den försenade betalningen. Eftersom snabblån är kostsamma och risken är stor att hamna i kronofogdensregister, bör du aldrig låna mer pengar än du behöver.

Kort återbetalningstid

Återbetalningstiden för ett SMS lån kan variera något beroende vilken smslångivare man väljer, men som standard är lånetiden ca 30 dagar. Om du vill låna pengar till en längre period än 30 dagar, finns det en hel del långivare som erbjuder billigare lån med endast 15 dagars lånetid. En del bolag erbjuder även förlängd återbetalning på 60 eller till och med 90 dagar. Vet du med dig att du behöver mer tid än så, är ett traditionellt privatlån att föredra framför ett SMS lån.

Utbetalning direkt utan UC

En orsak till att många väljer denna lånetyp trots höga kostnader och begränsade löptider, är att man behöver pengar snabbt. Populärast är att söka snabblån med direkt utbetalning utan  UC kreditupplysning. På akutlånet.se kan du jämför kreditgivare som betalar ut lånet direkt till olika svenska banker. 

Ingen säkerhet behövs

Ett SMS lån är ett lån utan säkerhet vilket innebär att du inte behöver ge någon form av säkerhet till långivaren. Detta gör sökprocessen mycket lätt, men eftersom denna typ av lån innebär en ökad risk för långivaren, är kostnaden för denna typ av lån hög. När man tänker på ett

SMS lån, bör du vara medveten om att det handlar om en mycket dyr lån.   Man bör alltid komma ihåg att jämföra och undersöka alla kostnader då man söker SMS lån.

Ansöka om SMS lån

För att ha möjlighet att ta SMS-lån krävs det att du är myndig, dvs 18 år eller äldre. Dessutom behöver du vara skriven i Sverige och i regel ha en återkommande inkomst. Långivaren kommer också att kolla upp din personlig ekonomi med hjälp av kreditupplysning innan du kan få ett SMS lån. Här kan du läsa mer om låneansökan och hur en sådan går till.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.